Vrstvenie oblečenia v zime

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 928

Módne vrstvenie oblečenia už určite poznáte. Golier košele viditeľný pod pleteným svetrom, silonky pod šortkami či zaujímavé body pod priehľadnou blúzkou - kreativite sa medze nekladú. Začiatkom zimy ale prichádza o čosi náročnejšia úloha. Popasovať sa s vrstvením oblečenia tak, aby vás počas celého dňa udržalo v teple. Vybrali sme 5 najlepších tipov, ktoré vám uľahčia obliekanie sa v mínusových teplotách.

Siahnite po bavlne alebo vlne

Voľba materiálu vášho oblečenia je v tomto období mimoriadne dôležitá. Spomedzi ostatných materiálov vyniká prírodná vlna, ktorá vás v zime zaručene zahreje. Najobľúbenejšia je merino vlna, ktorá vďaka svojim dutým vláknam vytvorí tepelnú izoláciu. Príjemná a teplá je aj bavlna, opäť sa oplatí siahnuť po tej 100 % prírodnej. Má dobrú životnosť a svoje nové kúsky vynosíte aj v lete.

Pri výbere zimného oblečenia dbajte na materiál, z ktorého je vyrobené.

Oversize sveter nikdy nesklame

Ak nechcete, aby boli jednotlivé vrstvy vášho outfitu viditeľné, zaobstarajte si oversized sveter alebo rolák. Široké oblečenie jednoducho zamaskuje spodné vrstvy a vy sa tak nebudete musieť snažiť o zladenie vzorov a farieb. Pod husto pletený sveter môžete navrstviť takmer čokoľvek - mikinu s potlačou, mäkký pulóver, teplé tričko či dokonca flanelovú košeľu. 

Pod voľný sveter si môžete obliecť ďalšiu vrstvu, ako napríklad tričko alebo tielko.

Zahrejte si nohy pančuškami

Vrchnú časť outfitu máme za sebou, je na čase postarať sa o nohy. Obyčajné silonky či pančušky si môžete obliecť pod akékoľvek nohavice, džínsy či tepláky. Farebné pančuchy jednoducho skombinujete so šatami alebo sukňou v neutrálnych farbách. Na pančuchy si môžete obliecť aj podkolienky alebo nadkolienky, podľa výšky vašich čižiem. Nevynechajte ani klasické ponožky.

Stavte na teplé vesty

Ak sa chystáte na spoločenskú udalosť či pracovné stretnutie s dress kódom, zíde sa vám teplá vesta. Jednoducho si ju oblečte pod sako alebo blejzer. Tenkú vestu nebude pod oblečením vôbec vidieť. Druhou možnosťou je pletená vesta, ktorá vás zahreje aj pod upnutejším oblečením. Vesty môžete nosiť aj tradičným spôsobom, teda navrchu oblečenia. 

Pod sako alebo blejzer si môžete obliecť tenkú vestu.

Nebojte sa navrstviť čiapky

Ideálny trik pre tých, ktorí sa v zime nedokážu ani za svet zohriať. Ak navštívite vianočné trhy alebo vyrazíte na prechádzku zimným mestom, vezmite si pod svoj obľúbený klobúk ešte teplú čiapku. Dvojnásobná ochrana tepla, ktoré z hlavy uniká skutočne rýchlo, vám pomôže zostať v pohodlí počas celého dňa. 

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December