Tajomstvo elegantnej francúzskej módy

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1367

Paríž je jedným z hlavných miest módy a existuje na to dobrý dôvod. Francúzsky štýl bol po celé desaťročia napodobňovaný všade vo svete. Ako si vycibriť cit pre módu, ktorý z vás urobí elegantnú Parížanku v práci aj vo voľnom čase?

Francúzsky štýl obliekania je niečo subtílne, nie prehnané alebo arogantné, ale pôsobí vždy upravene. Zároveň je skutočne univerzálny, vyzdvihuje eleganciu a ženskosť. Parížanky sa nesnažia ohúriť extravanciou ani za každú cenu vystupovať z davu. Vo svojom oblečení sa cítia pohodlne a sebaisto. Toto sú tajomstvá francúzskej módy, ktoré by mala poznať každá žena.

Menej je niekedy viac

Parížsky štýl je jemný a jednoduchý. Z každej strany nás bombardujú farebné vzory, logá a bláznivé kombinácie oblečenia, no Parížanky sa týmto trendom vyhýbajú. V ich štýle je menej skutočne viac. Neznamená to, že sa so svojimi outfitmi nemôžete vyhrať, no možno vás prekvapí, čo pre vás môžu urobiť rozšírené nohavice, tenisky a pruhovaný sveter. Celá atmosféra francúzskeho štýlu je bezstarostná, napriek tomu sebavedomá a elegantná.

Nestarnúca paleta farieb

Zvyčajne nezahŕňa viac než dve farby a môže pôsobiť nudne, ale jednoduchosť parížskych odevov zaručí, že spolu vždy všetko ladí. Rozhodne nie sú nudné. Tmavé, biele, čierne a červené odtiene sú základom ich šatníka, ale Parížanky sa dokážu vyhrať aj so ženskými pastelovými odtieňmi a dokonca aj s neutrálnymi tónmi, ako sú khaki, béžová či krémová. Trik spočíva v tom, že ich budete používať s mierou - v outfitoch použite maximálne 3 farby. Príklad: biele šaty, čierny klobúk a béžový trenčkot. Klasický, ale elegantný look!

Biele šaty

Dokonalý strih

Nezáleží na tom, čo vás v obchodoch priláka, ak chcete pôsobiť ako pravá Parížanka, sústreďte sa na správny strih oblečenia. Môžete si zvoliť klasické dámske siluety, pričom oblečenie by malo pôsobiť ako šité na mieru. Ak je niečo v ramenách príliš tesné, alebo voľné v páse, radšej si nákup premyslite. Oblečenie si tiež môžete nechať upraviť v krajčírstve tak, aby dokonale sadlo na vašu postavu. Druhá možnosť je športový vzhľad s oversized oblečením. Aj vo Francúzsku nájdeme ženy, ktoré milujú pánske strihy a neboja sa voľných strihov.

Žiadne logá na oblečení

V uliciach Paríža pravdepodobne nestretnete Francúzsku, ktorá má na sebe tričko s obrovským logom Gucci. Ak chcete oblečenie od známych značiek, zvoľte kúsky s malým a decentným logom, alebo úplne bez loga. Francúzsky štýl logá odsudzuje ako prehnané, arogantné a okázalé. Značkové oblečenie navyše nezaručí, že v ňom budete vyzerať štýlovo. Rozhodne by ste sa mali vyhnúť tomu, aby ste boli od hlavy po päty oblečená do dizajnérskych kúskov. Kombinujte ich s citom a bez snahy predvádzať sa. 

Francúzska móda

Praktické oblečenie a doplnky

Povesti a stereotypy sa rýchlo menia. Jedným z nich je, že ženy vo Francúzsku žijú celý svoj život na vysokých podpätkoch. Nie je to však pravda. Parížanky sú predovšetkým praktické, i keď neopúšťajú svoju módnu identitu. Všetko oblečenie a doplnky by malo slúžiť svojmu účelu. Pokojne si preto vyberte topánky bez opätkov alebo kabelku dosť veľkú na to, aby sa vám do nej vošlo všetko potrebné.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December