Škola štýlu: Street Fashion

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 763

Street style vidíme na každom kroku. Tento štýl je mimoriadne obľúbený medzi celebritami a influencermi na sociálnych sieťach, takže módu ulice so všetkými jej obmenami sledujeme prakticky každý deň. Aké sú špecifiká street štýlu a čo vám v šatníku nesmie chýbať, ak chcete vyskladať perfektný outfit, inšpirovaný napríklad vašou obľúbenou osobnosťou?

Street fashion ovplyvňuje množstvo iných štýlov, predovšetkým hip-hop, urban, hippie či femine. Navzájom sa spájajú a dopĺňajú, vďaka čomu je možné prispôsobiť tento štýl svojej osobnosti. Často vidíme napríklad zaujímavé kombinácie oblečenia inšpirovaného 90. rokmi s luxusnými dizajnérskymi prvkami. Predstavte si hviezdy slovenského rapu a ich módny vkus - spájajú športové oblečenie s extravagantnými doplnkami, elegantné kúsky s hravými a cez to všetko si dokážu udržať ženský šarm. 

Čo vám v šatníku nesmie chýbať pre vytvorenie street style outfitu?

Základné kúsky sú najčastejšie športové, vďaka čomu je toto oblečenie mimoriadne pohodlné na celodenné nosenie. Tenisky, bavlnené tričká a tepláky vám preto nesmú chýbať.

Tepláky sú základným kúskom street fashion.

Populárne sú aj mikiny s kapucňou, denimové bundy a rifle s vysokým pásom. Všetky tieto kúsky môžu byť zdobené nášivkami, aplikáciami alebo zaujímavou potlačou. Máte radi asymetrické mikiny či košele? V street štýle ich určite využijete!

Nebojte sa výrazných potlačí a farieb, dokážu oživiť každý športový kúsok.

Praktické a trendy doplnky v street štýle

Hlavnú úlohu v street fashion majú tenisky. Na krásnom páre športových topánok môžete postaviť celý svoj outfit. Na výber máte z množstva farieb a štýlov, výnimočné kúsky nájdete v každej cenovej kategórii. Sú pohodlné a poskytnú vám pocit voľnosti. Pokojne si ich obujte k teplákom, no výborne budú vyzerať aj v kombinácií so športovými šatami

Tenisky môžete nosiť k nohaviciam aj šatám.

Ak sa rozhodujete medzi kabelkou a ruksakom, vyberte ruksak. Podčiarkne športový charakter celého outfitu. Nezabudnite ani na klasickú plátennú tašku, ktorá vďaka originálnej potlači zaujme celé vaše okolie. Na záver môžete vybrať výrazné slnečné okuliare, šatku do vlasov či športovú čiapku a športové hodinky.

Street style v zime

Počas chladnejších dní budete vďaka tomuto štýlu ako v bavlnke. Obrovským trendom sú veľké páperové bundy (puffer jacket), ale aj elegantné blejzre a kabáty spojené so športovým tričkom a džínsami. Hrubé pletené svetre a roláky tu rovnako majú svoje zaslúžené miesto.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December