Krásna aj s pár kilami navyše: V týchto šatách sa budete cítiť skvelo

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 680

Každá žena sa chce cítiť pohodlne a vyzerať mladistvo, elegantne či štýlovo. To všetko je možné bez ohľadu na typ vašej postavy. Nechajte sa presvedčiť o tom, že aj šaty pre moletky môžu byť dokonalé v každom ohľade. Ako si vybrať tie najlepšie?

Ako vybrať elegantné šaty pre moletky 

Nájdenie dokonalých večerných šiat môže byť pre plnoštíhle ženy náročné. Najväčším problémom, ktorému čelia ženy s väčšou veľkosťou, sú spoločenské šaty v nevhodnom strihu. Aj keď nájdete správnu veľkosť, šaty často pripomínajú vrece na zemiaky a kilá opticky pridávajú. Pri výbere vám pomôžu tieto tipy:

  • Vyberte si farbu šiat, ktorá lichotí farbe vašej pleti. Nie je nič horšie ako róba takej farby, v ktorej budete pôsobiť mdlo. 
  • Chcete automaticky siahnuť po čiernej farbe? Vyskúšajte aj farby, ktoré nahradia čiernu v šatníku.
  • Vyskúšajte si šaty, ktoré sú obopnuté v oblasti hrudníka. Ak sa šaty budú rozširovať až v oblasti bedier, zvýrazníte svoj driek a zároveň zamaskujete väčšie boky. 
  • Poobzerajte sa po šatách v gréckom štýle. Ak zapadnú do vášho štýlu, budete sa v nich cítiť veľmi pohodlne.

Spoločenské šaty so vzorom

Spoločenské šaty pre moletky

Ako vybrať letné šaty pre moletky

Výber letných šiat pre plnoštíhle dámy môže sťažiť obrovské množstvo strihov, farieb a vzorov, v ktorých sú letné kúsky dostupné. Ktoré z nich budú vyzerať najlepšie?

  • Ak hľadáte vzorované letné šaty, sústreďte sa na väčšie potlače a vzory. Príliš drobný vzor na šatách môže pôsobiť menej lichotivo. 
  • Nebojte sa experimentovať so strihmi. Vyskúšajte si šaty s off-the-shoulder strihom (odhalené ramená), asymetrické strihy alebo volány v oblasti hrudníka.
  • Ak chcete zakryť svoje nohy, zvoľte vhodné midi šaty. Nebojte sa ani šiat s rozparkom.
  • Hľadajte sýte a žiarivé farby, napríklad červenú, žltú alebo námornícku modrú.

Žlté šaty asymetrického strihu

Žlté letné šaty pre moletky

Šaty na každodenné nosenie pre plnoštíhle ženy

Tretí druh šiat, ktorý vám v šatníku nesmie chýbať, sú pohodlné šaty na každodenné nosenie. Najdôležitejšie budú materiály, ktoré by mali byť dostatočne priedušné, no zároveň príjemné na dotyk. Aby ste sa cítili čo najlepšie za akýchkoľvek okolností, vyberte si strih, ktorý bežne nosíte. Ak preferujete zahalené ramená alebo určitú dĺžku sukne, držte sa svojich preferencií aj pri výbere ležérnych šiat.

  • Okrem bavlny môžete vyskúšať aj ľan alebo kvalitnú viskózu.
  • Aby boli šaty nielen pekné, ale aj praktické, môžete vybrať šaty s vreckami.
  • Ak sa rozhodnete pre šaty s dlhým rukávom, skúste si tiež šaty s voľnými alebo zvonovými rukávmi. Budú priedušné aj počas teplých dní.
  • Univerzálne šaty môžete nosiť s lodičkami aj teniskami, pre elegantnejší vzhľad doplňte outfit výrazným náhrdelníkom s príveskom alebo zaujímavým opaskom.

Bavlnené šaty s vreckami

Khaki dámske šaty

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December