Pastelové farby sú hitom sezóny. Ako ich nosiť?

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1020

Aj vy máte počas jari chuť nosiť o niečo farebnejšie oblečenie? Jemné, pastelové farby pôsobia mladistvo a sviežo. Sú trendom, ktorý sa každoročne vracia a vždy si ukradne srdcia mnohých milovníčok módy. Podľahli ste pastelovým odtieňom aj vy? Poradíme vám, ako ich kombinovať pre dokonalý vzhľad.

Či už chcete nakupovať podľa najnovších trendov, alebo sa radi držíte minimalistického štýlu, v šatníku vám pastelové farby jednoducho nesmú chýbať. Bledé odtiene sú klasickou jarnou skupinou farieb a sú dosť nadčasové na to, aby ste ich mohli nosiť rok čo rok. 

Monochromatický outfit

Monochromatický outfit

Vyberte si jednu farbu a držte sa jej pri skladaní celého outfitu. Ak chcete, aby toto oblečenie pôsobilo zaujímavejšie, použite viaceré textúry látok. Svetre, nohavice či sukne v rovnakej pastelovej farbe môžete kombinovať počas celého roka. Pastelové farby obzvlášť vyniknú na čipke, semiši a pletených látkach

Mix pastelových farieb

Pastelové farby v móde

Spárujte niekoľko rôznych pastelových farieb, aby ste dosiahli jemný, ale zároveň výrazný vzhľad. Využite pravidlá color-blockingu a zakomponujte do svojej palety 2 až 3 pastelové farby. Nezabudnite ani na topánky a ďalšie doplnky, ktoré by nemali byť výnimkou, čo sa farby týka.

S kontrastnými vzormi

Ružový sveter a nohavice

Pastelové farby môžete nosiť aj bez toho, aby dominovali celému outfitu. Skombinujte ich napríklad s výrazným vzorom alebo tmavšou farbou. V tomto prípade vytvorí pastelová farba dostatočne výrazný kontrast a zároveň celý outfit udrží vo vami vybranom farebnom odtieni.

Kombinácia pastelových a neutrálnych farieb

Pastelový kabát

Ak chcete aby váš pastelový kúsok obzvlášť zaujal, spojte ho s neutrálnou farbou. Pastelová žltá zažiari na bielom podklade, bledá ružová sa skvele hodí k sivej a pastelovú fialovú môžete kombinovať napríklad so studeným béžovým odtieňom. Farba, ktorú si zvolíte, tak vynikne na maximum.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December