Oblečte si overal aj na ples

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 4263

Počas plesovej sezóny hľadá každá žena vhodné šaty. Dlhé? Krátke? Bez rukávov? Aké sú najlepšie? Počas takého výnimočného večera určite nechcete zapadnúť v dave. Tak čo keby ste skúsili overal? S týmto ikonickým kúskom zaručene ohúrite svoje okolie.

Vedeli ste, že overaly preslávila v 70. rokoch Farrah Fawcett z Charlieho anjelov? Vo svojej úlohe a oblečení bola neprekonateľná, rovnako, ako budete aj vy. Nebojte sa vybočiť a skúsiť niečo nové. Zaužívané predsudky, že overaly môžu nosiť len vysoké ženy sú už dávno zbúrané. Zažiarite v ňom, aj keď ste nižšia, stačí zvoliť správny strih.

Nájdite správny strih

Určite viete, aký strih šiat vám sedí, riaďte sa týmto istým pravidlom aj pri výbere overalov. Nosíte šaty, ktoré sú v páse zúžené a previazané opaskom? V tom prípade hľadajte taký aj overal. Máte rady voľné šaty, ktoré sú dlhé až po zem? Nepochybne vám pristanú aj podobné druhy overalov.

Správne zvolený strih vám môže predĺžiť nohy alebo zakryť bruško. Overal by v žiadnom prípade nemal byť celý obtiahnutý. Správny overal pre vás spoznáte tak, že nebude príliš voľný ani príliš obtiahnutý. Mal by vám presne obopínať krivky a zároveň pôsobiť vzdušne.

Plesový overal FasardiPri výbere overalu sa sústreďte na výber správneho strihu.

Nebojte sa farieb

Pokiaľ ide o farby, s čiernou rozhodnete nešliapnete vedľa. Ak ho oživíte vhodnými doplnkami v podobe šperkov, zaručujeme vám, že v ten večer budete neprehliadnuteľná. Nezabudnite outfit doplniť lodičkami alebo sandálami s vysokým opätkom. Ak sa nebojíte rúžov, pokojne si dajte aj výraznú farbu.

Nemusíte sa ale báť ani iných farieb overalov. Tento kúsok oblečenia nájdete aj v červenej, kráľovskej modrej či zelenej farbe. Ak máte radšej svetlejšie farby, s ružovou alebo bielou taktiež zažiarite. Možno máte rada vzory alebo čipku. Nebojte sa experimentovať a vyjadrite módou svoju osobnosť.

Elegantný červený overal Fasardi

Čierna je elegantná, ale čo tak skúsiť aj niečo iné. 

Dlhý alebo krátky overal?

Ak je ples formálny, bude najvhodnejšie, keď zvolíte dlhý overal. Ale ak nie, pokojne odhaľte svoje nohy. Keď sa rozhodnete pre takýto typ, zvoľte krátke, dlhé alebo trojštvrťové rukávy. Krátky overal s tenkými ramienkami by nemusel pôsobiť dostatočne slávnostne.

Ak však predsa len túžite po krátkom overale s tenkými ramienkami, popozerajte sa po takom, ktorý má vlečku. Spravíte kompromis a aj tak dostanete to, čo chcete. Zozadu bude vyzerať ako šaty, ale keď sa otočíte, každého prekvapíte.

Overal s vlečkou Fasardi

Buďte nepriehladnutená v overale s vlečkou. 

V prípade chladnejšieho počasia pridajte do outfitu sako. To by malo dĺžkou siahať približne k pásu. Nechcete, aby bolo dlhšie, pretože v kombinácii s overalom by ste mohli vyzerať príliš ležérne, a to sa na ples nehodí.

Dve hlavné vlastnosti overalov, pohodlnosť a elegantnosť, sa skvelo dopĺňajú a tvoria ideálnu kombináciu. Aj svetoví návrhári ako Karl Lagerfeld alebo Ralph Lauren do svojich kolekcií zahŕňajú elegantné overaly, ktoré sa hodia na spoločenské udalosti. Inšpirujete sa svetovými trendmi aj vy.

Ak sa chystáte na spoločenskú udalosť ako svadba alebo ples a chcete sa elegantne obliecť, ale pritom nie ste na veľké experimenty, zvoľte šaty. Ak máte elegantné spoločenské šaty, tak nič nepokazíte. V prípade, že sa spoločenská udalosť koná v zime, budú riešením hrubšie šaty na chladné dni.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December