Čo (ne)robiť, ak chcete opticky predĺžiť svoju postavu

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1326

Nízka postava či krátke nohy? Žiadny problém. Nie každá z nás má výšku modelky, no pár centimetrov navyše si môžeme pridať aj opticky. Stačí správne kombinovať oblečenie a vyberať kúsky, ktoré postavu zvýraznia na tých správnych miestach. Čo teda robiť a čomu sa vyhnúť, ak chcete opticky predĺžiť svoju postavu?

Zvýraznite svoj krk

Modrý dámsky top s hlbokým výstrihom

Krátka dámska blúzka s výstrihom do V

Dámam s nižšou postavou pristane odhalený, alebo oblečením zvýraznený krk. Nezakrývajte ho preto hrubými šálmi ani dlhými, rozpustenými vlasmi. Vyskúšajte napríklad stajling s vyčesanými vlasmi a výstrihom do V (ktorý vôbec nemusí byť príliš hlboký). V zimných mesiacoch siahnite po rolákoch, ktoré krk opticky predĺžia a zvýraznia vašu tvár.

Siahnite po nohaviciach s vysokým pásom

Žlté nohavice s vysokým pásom

Elegantné žlté nohavice s vysokým pásom

Zvýraznenie najužšieho miesta na vašom torze opticky predĺži nohy. Nezáleží na type vašej postavy, tento trik funguje rovnako s upnutými džínsami, ako aj voľnými, širokými nohavicami. Dlhé tričká nechajte v skrini a k vysokým nohaviciam si oblečte kratší top, ktorý bude končiť na páse alebo tesne nad ním.

Miesto farebných kontrastov sa oblečte tón v tóne

Béžová športová súprava

Súprava športovej mikiny a šortiek

V čiernych topánkach, svetlých džínsach a červenom tričku budete síce vyzerať skvele, no táto kombinácia farieb pre vašu postavu veľa neurobí. Siahnite radšej po kúskoch v rovnakej farbe, alebo sa oblečte štýlom tón v tóne. Jednofarebné dlhé šaty alebo overal, prípadne tričko a nohavice v rovnakej farbe dokážu navodiť dojem vyššej postavy. Tejto farby sa držte aj pri výbere topánok a kabeliek.

Vyhnite sa voľným šatám, dajte šancu opaskom

Zelené šaty s opaskom

Košeľové midi šaty s opaskom

Pri výbere šiat siahnite radšej po tých, ktoré sú v páse užšie. Ak na vás budú šaty vysieť ako vrece, postava bude pôsobiť širšie a mohutnejšie, hlavne v oblasti pása a bokov. Vyhnite sa preto tričkovým šatám, beztvarým voľným tunikám a podobne. Ak takéto kúsky doma máte, môžete ich previazať opaskom. Ten zvýrazní pás podobne ako vysoké nohavice a tým predĺži nohy. Pri výbere formálnych alebo plesových šiat môžete zvoliť dlhé róby s užším strihom, ktoré sa mierne rozširujú od polovice stehien smerom nadol.

Svetre a kábaty? Nebojte sa ísť až po zem

Sveter po členky

Ďalším spôsobom, ako svoju postavu opticky predĺžiť, je výber dlhých svetrov, kardiganov, trenčkotov a kabátov. Ak budú vyrobené z tenších materiálov a „padavých” látok, postavu pekne orámujú bez toho, aby jej pridali na šírke. Sveter bez gombíkov alebo kabát siahajúci až po členky je ideálnou voľbou na jeseň. Pridá vám niekoľko centimetrov do výšky aj bez opätkov.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December