6 módnych trikov, ktoré musia poznať všetky vysoké ženy

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 2181

Zatiaľ čo modelky s vysokou postavou kraľujú prehliadkovým mólam, v bežnom živote dokáže móda vysoké dámy poriadne potrápiť. Ste na svoje „nohy až po zem” hrdé len do chvíle, keď v obchode skúšate nájsť dostatočne dlhé nohavice? Alebo sa všetky tričká stávajú crop topmi v momente, keď si ich prevlečiete cez hlavu? Nebojte sa, vysoká postava nie je prekliatím. Stačí len vedieť, ako na ňu.

Vyskúšajte maxi šaty a midi sukne

Maxi šaty, dlhé aj midi sukne sú vyrobené presne pre vysoké dievčatá a ich nádherné dlhé nohy. Vďaka svojej výške nebudete ťahať látku po podlahe a v midi sukniach predvediete svoje obľúbené lodičky bez toho, aby bola sukňa príliš krátka.

Overaly vysokým dámam pristanú

Modrý dámsky overal

Voľný overal v modrej farbe

Rovnako ako maxi šaty, kombinézy a overaly sú prakticky navrhnuté pre predĺžené postavy, vďaka čomu vyzerajú skvelo na vysokých dievčatách. Na to, aby jednodielne oblečenie sedelo ako má, sú často potrebné proporcie vyššej postavy. Tak prečo to nevyužiť? Nezáleží na tom, či si vyberiete krátky alebo dlhý overal, oba typy zvýraznia vašu postavu.

Skinny džínsy budú vaším najlepším priateľom

Nohavice v klasickej šírke majú zvyčajne kratšie švy na vnútornej strane nôh, kvôli čomu vysokým dámam nemusia presne sadnúť. Obtiahnuté a úzke nohavice alebo džínsy budú pri tomto probléme vaším najlepším priateľom. Vďaka zúženým členkom nebudú biť do očí ani v prípade, že vám budú trochu krátke. 

Oblečenie s vysokým pásom - áno alebo nie?

elegantné námornícke nohavice

Elegantné nohavice s modrými pruhmi

Džínsy, sukne aj formálne nohavice s vysokým pásom sú síce obľúbené aj medzi vysokými dámami, pri ich výbere ale myslite na dĺžku svojho torza. Ak máte kratšie nohy a väčšina vašej výšky vychádza z dĺžky vášho trupu, nohavice s vysokým pásom nemusia vyzerať ideálne. Pre vyvážený vzhľad siahnite po nohaviciach s pásom, ktorý siaha k vášmu prirodzenému pásu - najužšiemu miestu v oblasti trupu.

Vyhnite sa členkovým topánkam

Na krásnych nohách vynikne akákoľvek obuv, no v prípade členkových topánok bude nutné urobiť výnimku. Topánky, ktoré nohu predelia v oblasti členka, opticky skrátia nohy. Hlavne ak si ich obujete vo farbe, ktorá je výrazne tmavšia než vaša pokožka alebo nohavice, ktoré máte na sebe. Zdá sa vám to nefér? Vďaka svojej výške môžete siahnuť po iných odvážnejších možnostiach, akými sú napríklad čižmy nad kolená alebo sandálky s vysokým viazaním.

Oversized oblečenie nikdy nesklame

voľné ružové šaty

Voľné bavlnené šaty

Rovnako ako maxi šaty a overaly, všetko, čo je oversized alebo voľné, je ideálne pre dlhší rám vysokých dievčat. Vyskúšajte spojenie voľného svetra a vzdušnej sukne, alebo rozšírených nohavíc a voľného, dlhého trička. Vaše oblečenie bude pôsobiť rovnomerne a navyše si užijete nekonečné pohodlie.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December