70. roky: retro inšpirácia v modernom šatníku

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 2323

Zlatá éra disco hudby, pestré farby, brúsená koža a natupírované účesy. Tí, ktorí 70. roky nezažili na vlastnej koži, majú stále príležitosť na spoznávanie všetkých vtedajších módnych vychytávok. V týchto rokoch prevládal osobitý vzhľad, ktorý sa prejavoval na všetkých aspektoch módy a podobne ako iné dekády, aj táto sa v móde opakuje. Čo si obliecť, ak sa chcete zladiť v štýle 70. rokov?

Zvonové nohavice

Gigi Hadid

„Zvonáče” sú nadčasové a lichotia našej postave. Každá dáma si môže nájsť pre seba tie pravé. Typické zvonové nohavice sú až ku kolenám úzke a obopínajú postavu, od kolien dolu sa začínajú rozširovať. Inšpirujte sa 70. rokmi a vyberte také, ktoré sa pri členkoch rozširujú čo najvýraznejšie. Kombinovať ich môžete s lodičkami aj teniskami, výber je len na vás.

Braletkové topy

Kim  Kardashian

Patrí podľa vás športová podprsenka iba do fitka? Braletky a podprsenkové topy sa v 70. rokoch stali veľkým hitom. Dnes v móde nahrádzajú crop topy a tie najodvážnejšie milovníčky módy sa neboja nosiť ich ani na červený koberec. Výborne vyzerajú pod rozopnutým sakom alebo košeľou. 

Háčkované oblečenie

Zendaya

Výrobu vlastného oblečenia sme vymenili za pohodlný nákup oblečenia online, no neznamená to, že sa musíme vzdať krásneho retro háčkovania. Od romantických vestičiek až po celé háčkované šaty, tento štýl vynikne na akomkoľvek kúsku hlavne počas leta. 

Denimové šaty

Lucy Hale

Džínsy v 70. rokoch nesmeli nikomu chýbať. Tento ikonický materiál pravdepodobne nosíte dosť často, no kedy ste naposledy siahli po celých džínsových šatách? Pre výrazný retro look zvoľte denimové maxi šaty v bledšej farbe, pre moderný vzhľad siahnite po mini rifľových šatách v tmavej modrej alebo čiernej farbe.

Saténové šaty

Lili Reinhart

Trendu saténových šiat podľahli mnohé ženy aj v 21. storočí. Jemná, lesklá látka pôsobí sofistikovane za každých okolností. Jednoduché rovné saténové šaty s úzkymi ramienkami možno pripomínajú negližé, no stačí si domyslieť pierkové boa a pôvab 70. rokov je razom späť.

Zdroj fotografií: Gettyimages

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December