Škola štýlu: Ležérna elegancia

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1966

Koľko milovníkov módy, toľko názorov na to, čo je ležérna alebo športová elegancia a či vôbec existuje. Niektorí označujú za športovo-elegantný celý svoj šatník, iným toto slovné spojenie vôbec nejde do hlavy. Môže byť športové či lounge oblečenie aj elegantné zároveň?

Ležérna elegancia spája protiklady

Pod pojmom športový či ležérny štýl si mnohí predstavia pohodlné a uvoľnené oblečenie. Nechýbajú v ňom legíny na cvičenie, tepláky, voľné tričká, mikiny s kapucňou, športové tenisky a batohy. Na druhej strane elegantná móda zahŕňa tradičné biznis oblečenie, formálne šaty, kostýmy a lodičky. Ležérna elegancia spája prvky pohodlného a elegantného oblečenia, čím vytvára zaujímavé outfity vhodné na rôzne príležitosti.

Ležérny outfit

Ležérno-elegantné outfity nie sú natoľko pohodlné, aby pôsobili neupravene či lenivo. Zároveň ide o oblečenie, ktoré je pohodlné a v žiadnej situácií nepôsobí „prehnane”. Kombinácia pohodlného a sofistikovaného oblečenia je vítaná na mnohých pracoviskách a vhodná aj na voľný čas. Aké zásady sa pri skladaní ležérne-elegantných outfitov oplatí dodržať?

Dovoľte, aby jeden štýl prevládal 

Outfit s džínsami

Elegantný outfit môžete „zhodiť” pohodlnými kúskami a ten športový naopak „povýšiť” elegantnými. Aj napriek tomu by ale malo byť jasné, na akú príležitosť ste sa obliekli. Dámsky kostým do práce môžete doplniť napríklad o tenisky a šiltovku. K teniskám, teplákovým šortkám a športovému batohu si môžete obliecť klasickú bielu košeľu previazanú opaskom. Inými slovami, jadro outfitu by mal tvoriť hlavný štýl, ktorý doplníte o 1 alebo 2 kúsky z toho opačného.

Nechajte vyniknúť elegantné doplnky

Hodinky

Ak sa rozhodnete pre voľnočasové šaty, napríklad jednoduché tričkové šaty do polovice stehien a tenisky, doplňte outfit elegantnými hodinkami alebo ďalšími šperkami. Na jednoduchom oblečení vyniknú a upútajú pozornosť. Nebojte sa vyhrať ani s účesom a doplnkami do vlasov, vyskúšajte trendy sponky alebo účes so šatkou vo vlasoch

Zakomponujte do outfitu vintage kúsky

Ležérna vintage móda

Športové kúsky, ktoré do svojho outfitu zaradíte, nemusia byť práve tepláky alebo tenisky. Spolu s elegantným oblečením výborne ladí aj pohodlný denim. Vyskúšajte napríklad oversized rifľovú bundu alebo retro džínsy. Ležérna inšpirácia z 80. a 90. rokov je stále trendy. 

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December