Kožená bunda - must have kúsok každej jesene

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1428

Nosili ich vojaci, neskôr motorkári a punk rockové hviezdy. Kožené bundy sa za posledných 100 rokov stali ikonickým odevom, ktorý nesmie chýbať v šatníku žiadnej ženy ani muža. Trendy sa menia každú sezónu, no klasická kožená bunda naďalej obhajuje svoj titul „nadčasová”. Ako vybrať novú koženú bundu a ako ju kombinovať v outfite?

Kožené bundy môžeme vidieť na prehliadkových mólach svetoznámych návrhárov aj v bežných obchodoch. Bundy z umelej kože a koženky viac nie sú považované za lacné napodobeniny. Môžu byť spracované kvalitne a pôsobiť rovnako luxusne, ako pravá koža. Táto alternatíva je vhodná pre každého, kto nechce nosiť výrobky zo živočíšnych materiálov, alebo hľadá finančne dostupnejší či ekologicky udržateľnejší variant.

Štýlový doplnok alebo bunda do nečasu?

Kožená bunda

Pri výbere koženej alebo koženkovej bundy zvážte, či hľadáte trendy módny doplnok, alebo chcete, aby bola bunda v prvom rade funkčná. Pravá, ako aj kvalitná umelá koža dokáže ochrániť pred vetrom a dokonca i spŕškou dažďových kvapiek. Jesenná bunda do nečasu by mala byť kvalitne ušitá. Praktické budú aj dostatočne hlboké vrecká a pohodlné zapínanie. Ak chcete bundu iba prehodiť cez plecia v teplejšom počasí, pri nákupe zvážte predovšetkým kvalitu farby, teda či nevybledne alebo nepopraská.

Späť do 80. a 90. rokov

Retro outfit s koženou bundou

Móda 80. rokov priniesla množstvo odvážnych prvkov. Práve v tomto období nabralo na popularite veľa kožených kúskov, vrátane búnd a kabátov. Kožené bundy sa vrátili v plnej sile s retro vlnou grunge štýlu. Jednoduché biele tričko, vysoké bledé džínsy, čierna kožená bunda a výrazný opasok zaujme aj v tomto storočí.

Tip na vrstvenie s koženou bundou

Kožená bunda vrstvenie

K jeseni neodmysliteľne patrí vrstvenie oblečenia. Počas mrazivých rán sa chceme zababušiť do niečoho teplého, no teplé popoludnie nám rýchlo pripomenie, že pletený sveter nebola tá správna voľba. Ak sa rozhodnete pre koženú bundu, môžete pod ňu okrem jednoduchého trička navrstviť aj ďalšie kúsky. Tenšie košele alebo dlhé svetre bez zapínania sa zmestia aj pod úzku koženú bundu. Strih bundy do pása nechá vyniknúť farby a vzory čohokoľvek, čo si pod ňu oblečiete.

Nebojte sa výrazných farieb

Kožená bunda červená

Čierna, béžová alebo hnedá farba sa hodí ku všetkému. Ak už ale v šatníku jednu či dve neutrálne kožené bundy máte, môžete siahnuť po výraznejšej farbe. Pravá červená (alebo true red) je nápadná farba, ktorá vyzerá dobre na akomkoľvek koženom kúsku. Ak preferujete jemnejší, viac „dievčenský” štýl, môžete si zaobstarať koženú bundu v pastelových farbách

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December