Dámske sako k sukni aj k rifliam. Ako ho nosiť počas jari?

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1938

Už dávno neplatí, že štýlový zvršok v podobe dámskeho saka patrí len do kancelárie. Tento praktický kúsok má svoje miesto aj šatníku dám, ktoré sa radi obliekajú pohodlne a uvoľnene. Jednoduché, elegantné alebo pestrofarebné sako vám môže pomôcť dosiahnuť dokonalý look v každom módnom štýle. Prinášame vám niekoľko stylingových inšpirácii, ktoré sú ideálne na prechodné jarné obdobie.

Základné tipy na módne nosenie saka

Predtým, než sa pozrieme na rôzne spôsoby, ako môžete sako kombinovať, vrátime sa k základným tipom a trikom ktoré vám pomôžu s výberom nového saka. Zvážime tiež, ktoré strihy a materiály sú vhodné na konkrétne príležitosti.

  • Pri kúpe saka sa uistite, že vám dobre sedí na pleciach. Nemalo by byť príliš upnuté a brániť vám v pohybe, no švy na pleciach by nemali ovísať.
  • Stavte na rozmanitosť. Jedno či dve saká v základných farbách určite vynosíte, no vždy je pekné mať v šatníku aj sako výnimočné farbou či strihom.
  • Veľkosť tohto kúsku by mala sedieť tak, že po zapnutí nebude látka nikde natiahnutá. Strih a tvar saka by sa pri bežnom nosení nemal deformovať
  • Je v poriadku vziať na seba sako aj do obchodu či na prechádzku. Nosia sa síce predovšetkým vo formálnom prostredí, no vyzerajú rovnako dobre s džínsami alebo športovým tričkom.
  • Nebojte sa odlišných tvarov, vyskúšajte pohodlný voľný strih alebo elegantné sako s peplumom. Rôzne strihy vytvarujú vašu postavu odlišnými spôsobmi, dokážu zakryť nedostatky a zvýrazniť vaše krivky
  • Kvalitné dámske saká nemusia stáť mailand. Ak hľadáte sako alebo blejzer na denné nosenie v neformálnom prostredí, pravdepodobne nebudete potrebovať sako šité na mieru. Zo širokej ponuky módnych obchodov si určite vyberiete to pravé.
  • Sako nemusíte kombinovať s rovnakými nohavicami alebo sukňou. Dámske kostýmy pôsobia elegantne, no rovnako trendy je aj kombinácia rôznych materiálov a farieb v outfite.

Ako nosiť oversized alebo voľné sako?

Sako cez plecia

Voľnejšie saká sú rovnako trendy ako ich klasické, obtiahnuté verzie. Pri kúpe voľného saka dajte pozor na to, aby váš módny zámer nepôsobil ako zlý výber veľkosti. Radšej zvoľte sako voľného strihu vo svojom čísle, než o pár čísel väčšie sako klasického strihu či dokonca v pánskom štýle. Tento kúsok bude vyzerať dobre prehodený cez plecia, napríklad v kombinácií s letnými šatami.

Hodí sa sako k rifliam?

Sako k rifliam

Rozhodne áno! Pre uvoľnený look môžete zvoliť obtiahnuté džínsy, športové tričko a tenisky. Ak chcete pôsobiť o niečo elegantnejšie, vyskúšajte napríklad bielu blúzku a lodičky. V oboch prípadoch máte možnosť využiť obľúbené džínsy bez strachu z toho, že sa k saku nebudú hodiť.

Sako alebo blejzer s opaskom

Sako s opaskom

V modernom outfite môžete sako previazať opaskom v kontrastnej farbe. Tento doplnok vyzerá výborne na dlhších sakách, ktoré siahajú až ku stehnám. Street fashion dáva zelenú aj fanny packom (ľadvikám), ktoré môžete nosiť na saku rovnakým spôsobom.

Luxusné sako v hlavnej úlohe

Sako s aplikáciami

Elegantné sako s aplikáciou na vreckách

Ak chcete pôsobiť elegantne za každých okolností, môžete zvoliť klasické dámske sako. Ani pri výbere saka do práce nemusíte odolávať svojim obľúbeným farbám. Zažiariť môžete napríklad v trendy khaki saku bez zapínania s aplikáciou na vreckách. Skombinovali by ste ho s nohavicami alebo sukňou? 

Kostým v žiarivej farbe

dámsky kostým

Kostým v jednej farbe si znova našiel cestu do aktuálnej módy. Radi ho nosia aj svetoznáme celebrity a pokiaľ po ňom siahnete aj, nič neriskujete. Tieto nadčasové kúsky sa do módy vracajú stále. Dámske kostýmy alebo elegantné komplety nájdeme v šatníkoch mnohých žien. Ak hľadáte pohodlný outfit, s ktorým si nemusíte príliš lámať hlavu, vyskúšajte napríklad kombináciu saka a nohavíc v rovnakej farbe. Čo s doplnkami? Monochrómny outfit môžete doplniť o topánky a kabelku v kontrastnej farbe, alebo look dotiahnuť doladiť doplnkami v rovnakom odtieni.  

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December