Škola štýlu: Rebelsky dokonalý Grunge

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1008

Grunge je módny štýl inšpirovaný rovnomennou hudobnou scénou, ktorá sa objavila v Seattli v polovici osemdesiatych rokov minulého storočia a bol známy „stratenými zvukmi” a textami plnými rebelských emócií.

Hoci bol grunge inšpirovaný punk rockom, čoskoro si osvojil svoj vlastný vzhľad a štýl. Grunge hudobníci boli známi svojou averziou k „vyobliekaniu sa” pred svojimi predstaveniami a zaujali nedbalý postoj k móde aj vizáži

V posledných rokoch zažilo grunge oživenie vďaka dizajnérom, akým je aj Hedi Slimane, ktorý venoval svoju kolekciu A/W 13 Saint Laurent grunge štýlu. Ukázalo sa, že stajling z červených kobercov radi vymenia za nedbalý vzhľad aj mnohé celebrity, vrátane Olsen twins, Miley Cyrus či Kendall Jenner.

Popularita štýlu grunge síce kolíše hore a dolu, no vyzerá to tak, že z módy nikdy úplne nevyjde. Ak sa tento štýl rozhodnete vyskúšať, nebude to ťažké - množstvo vhodných kúskov už pravdepodobne máte doma. Ktoré vám nesmú v šatníku chýbať?

Kožená bunda

Čierna kožená bunda je základom grunge šatníka.

Ak je pre tento štýl charakteristický jeden kus oblečenia, je to kožená bunda. V štýle grunge často vidíme obľubu nadmerných veľkostí, takže namiesto toho, aby ste sa snažili o perfektný strih, môžete siahnuť po oversized bunde.

Klasické biele tričko

Drew Barrymore

Obyčajné biele tričká s krátkym rukávom sú skvelou investíciou bez ohľadu na to, v akom štýle ich budete nosiť. Sú pohodlné a budú perfektne ladiť s vašou koženou bundou. Inšpirujete sa Drew Barrymore alebo siahnete po odvážnejšom outfite?

Flanelové košele

Miley Cyrus

Grunge štýl si bez flaneliek nedokážeme predstaviť. Táto móda bola do značnej miery reakciou a nekonformným krokom proti „falošnému imidžu“, ktorý často tlačil hudobníkov, aby sa prestali obliekať autenticky. Namiesto slávnostného oblečenia vyberte zo šatníka kárované košele a uviažte si ich okolo pása, alebo oblečte pod bundu. 

Ošúchané tenisky

Kaia Gerber

Jedným z najobľúbenejších typov obuvi pre fanúšikov grunge módy je pár starých tenisiek. Oblečte si ich s maxi sukňou, roztrhanými džínsami či zamatovými šatami. Alebo sa inšpirujte outfitom, ktorý predviedla Kaia Gerber a zostaňte v pohodlí pri každej príležitosti.

Tmavé kvetinové vzory

Lucy Boynton

Perfektný prechod medzi grunge a ženským štýlom je výber oblečenia s tmavým kvetinovým vzorom. Vyberte si napríklad maxi šaty a spojte ich s dlhým kabátom, čiernymi čižmami alebo vysokými teniskami. Ak máte radi priehľadné materiály, máte skvelú príležitosť!

Fotografie: Gettyimages.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December