Škola štýlu: Netradičná eklektická móda

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 493

Ženy s eklektickým štýlom dokážu dať dohromady oblečenie a doplnky, ktoré spolu na prvý pohľad vôbec neladia. Vedia kombinovať aj nemožné a vytvoriť tak outfity, ktoré nielenže fungujú, ale priam vynikajú. Na ulici ich rozhodne neprehliadnete. Ako si osvojiť eklektický štýl bez toho aby ste pôsobili chaoticky?

Čo je to eklektický štýl v obliekaní?

Ak sa zaujímate o architektúru alebo interiérový dizajn, pravdepodobne ste sa už stretli s pojmom eklektický štýl. Rovnako odvážne kombinácie prvkov, farieb a materiálov majú svoje miesto aj v módnom svete. Kombinácie oblečenia v eklektickom štýle sú zvyčajne extravagantné, no nikdy nie náhodné.

Eklektický štýl je jasná voľba pre ženy, ktoré dávajú prednosť nekonvenčnej móde a ktoré majú kreatívny a originálny štýl. Móda je skvelý spôsob, ako ukázať svetu, kto ste, ako sa cítite a čo máte radi. Ženy, ktoré si tento štýl obľúbili, sú zvyčajne odvážne a sebavedomé. Môžu si na seba obliecť čokoľvek a vďaka ich osobnosti nikto nespochybní, ako im to sekne. Neboja sa vyjadriť a neboja sa toho, čo si o nich myslia ostatní ľudia.

eklektická móda

Obliecť sa v eklektickom štýle môže byť výzvou, ale ak sa vám to podarí, vaše okolie si určite všimne vašu kreativitu. Aj outfit, ktorý je na prvý pohľad „nevkusný”, môže na žene s výnimočnou osobnosťou vyzerať úžasne. Tak čo, vyskúšate to?

Noste viaceré farby súčasne

Netradičný outfit

Farby hrajú v eklektickom štýle významnú úlohu. Zabudnete na klasické farebné kombinácie a skúste spárovať odtiene, ktoré pokope často nevidíte. Žltá a zelená, červená a ružová, fialová a oranžová… Všetky tieto farby spolu môžu fungovať, ak sa objavia na viacerých kúskoch (napríklad vzorovaná, viacfarebná sukňa a dámsky top v jednej z týchto farieb) alebo ich spája rovnaký štýl (napríklad bohémske šaty a voľný sveter). Ak si na bláznivé fareby zatiaľ netrúfate, vyskúšajte napríklad kombináciu svetlej modrej a námorníckej modrej farby. Aj kombinácia podobných odtieňov môže pôsobiť zaujímavo. 

Nezostávajte len pri jednom štýle

Fashion week Taliansko

Vždy môžete spárovať elegantné kúsky s retro oblečením, čím váš look získa eklektický nádych. Formálne sako môžete využiť v outfite s kovbojskými čižmami a pod koktejlové šaty môžete navrstviť farebné tričko. Fantázii sa medze naozaj nekladú. Ak chcete vyniknúť pri vytváraní najlepších eklektických outfitov, vždy sa odporúča miešať sezónne oblečenie. Počas jesene sa nebojte nosiť letné šaty so zimnými svetermi a v zime stavte na vrstvenie oblečenia, ktoré je samo o sebe považované za prechodné (napríklad kožená bunda, košeľa a hrubý sveter).

Nepodceňujte silu výnimočných doplnkov

Ružová kabelka

Aj jednoduchší outfit môžete premeniť na eklektický, ak zvolíte správne doplnky. Nebojte sa nosiť svoje obľúbené trblietavé lodičky, popísané tenisky alebo kabelky so zvieracím vzorom. Zábavné šatky s potlačou, farebné klobúky a šiltovky vám v šatníku rovnako nesmú chýbať. Nesnažte sa prispôsobiť štýl doplnkov štýlu vášho oblečenia, najmä ak sa rozhodnete pre klasické odevy alebo neutrálne farby. Voľte výrazné doplnky, ktoré na prvý pohľad zaujmú.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December