Cocktail Attire - poznáte pravidlá dress code?

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 3779

Na výnimočné príležitosti, akými je napríklad spoločenský večierok či priateľkina svadba, sa väčšina z nás skutočne teší. Výber správneho oblečenia ale môže byť stresujúci. Pomôcka na pozvánke je jasná - Cocktail Attire. Ako tento dress code dodržať bez prešľapov?

Čo je to Cocktail Attire?

Cocktail Attire je štandardný dress code pre rôzne večierky a spoločenské udalosti. V prípade žien si kokteilové oblečenie zvyčajne vyžaduje šaty, ktoré končia v oblasti kolien alebo nad kolenami a topánky s vysokými podpätkami. Počas tejto udalosti by ste mali vždy vyzerať sofistikovane a upravene, no nemusíte sa príliš obmedzovať - výrazné farby, zdobenia, strihy a jedinečné doplnky sú vítané. Napadlo vám siahnuť po malých čiernych? Pozrite sa na 4 farby, ktorými môžete nahradiť čiernu bez toho, aby ste príliš riskovali.

Dámske koktejlové šaty

Kokteilový dress code pre ženy - ako na to správne?

Obliecť sa pohodlne, pekne a štýlovo nemusí byť komplikované ani v prípade, že musíte dodržať určitý dress code. V prípade Cocktail Attire sa stačí držať niekoľkých základných pravidiel.

Čo robiť:

  • Vyberte si krátke kokteilové šaty, ktoré končia na úrovni kolien alebo nad nimi.
  • Ak chcete, vymeňte šaty za spoločenské krátke overaly.
  • Nebojte sa výrazných farieb a atypických strihov.
  • Pokojne vyberte výraznejšie šperky, ktoré váš outfit doplnia.
  • Noste lodičky s primerane vysokým opätkom.

Čipkované dámske šaty

Čo nerobiť:

  • Neobliekajte si honosné róby siahajúce až po zem.
  • Neobliekajte si šaty, ktoré sú príliš krátke alebo vyzývavé.
  • Nezabúdajte na úpravu vlasov, no nepreháňajte to s príliš výrazným účesom.
  • Nenoste športovú obuv.

Pri výbere doplnkov myslite na to, že vhodnejšie než hodinky bude pôsobiť decentný náramok. Nemusíte mať na sebe silonky, dovolené sú aj topánky s otvorenou špičkou. 

Ako vybrať kokteilové šaty

Pravidlá Cocktail Attire nie sú príliš zaväzujúce, takže pri výbere tých správnych šiat môžete popustiť uzdu svojej kreativite. Myslite pri tom na to, že šaty by nemali pôsobiť športovo ani príliš honosne. Zlatá stredná cesta zaručí váš úspech na každom večierku. 

Fialové dámske šaty

Pri nákupe nových kokteilových šiat je dôležité brať v úvahu váš typ postavy. Skutočne každá žena môže vyzerať v malých kokteilkách báječne, stačí len zvoliť ten správny strih a farbu. V ďalšom článku sme pre vás zhrnuli niekoľko tipov, ako vybrať malé čierne šaty pre každú postavu. Na tieto pravidlá sa môžete spoľahnúť aj pri výbere farebných šiat.

Dámske žlté krátke šaty

Aký farebný odtieň bude najvhodnejší? Červené, modré, zelené aj žiarivo žlté šaty zožnú úspech na všetkých denných udalostiach, narodeninových oslavách či záhradných párty. Počas večernej akcie môžete zvoliť tmavšie tóny, napríklad bordové, smaragdové či tmavomodré.

 Vyberte si kokteilové šaty na každú príležitosť.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December