Škola štýlu: Boho-chick

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1312

Osobitý, odvážny, uvoľnený a ženský. Taký je boho-chic, alebo bohémsky štýl. Často sa spája so životným štýlom, ktorý oslavuje slobodu a nespútanosť nielen v obliekaní. Nájdeme v ňom prvky hippie éry, inšpiráciu z módy 60. a 70. rokov a množstvo umelecký detailov. Filozofia bohémskeho života kráča ruka v ruke s ležérnym oblečením, kreativitou a voľnosťou.

Osloboďte sa od módnych pravidiel

Oblečenie v štýle boho-chic už dávno nie je záležitosť letných festivalov. Vidíme ho takmer všade. Ako „bohémsku” môžeme označiť alternatívnu módu, ktorá nepodlieha žiadnym prísnym pravidlám. Aj napriek tomu má toto obliekanie nezameniteľnú krásu a hĺbku. Základom bohémskej módy je, na prvý pohľad nedbalé, miešanie rôznych trendov a štýlov. K tvorbe outfitov v bohémskom štýle vás môže inšpirovať tradičné indiánske oblečenie, country, grunge, vintage aj retro. Fantázií sa medze nekladú.

Vzdušné látky, maxisukne a voľné tuniky

Biele voľné šaty s čipkou

Voľné biele šaty s čipkou

Ak vás bohémsky štýl očaril, v šatníku vám nesmú chýbať pohodlné dlhé šaty a voľné tuniky. Sú inšpirované odevmi antických Grékov a Rimanov, ktorí ich vzdušnosť a ležérnosť ocenili počas letných dní. Ich voľnosť a vzdušnosť sú zároveň aj hlavné dôvody, prečo ich tak milujeme a nedáme na ne dopustiť dodnes.

Netradičné bohémske vzory

Dlhé sukne so vzorom sú ideálne na leto

Štýlové maxišaty na ramienka

Boho-chic a kvetinové či geometrické vzory jednoducho patria k sebe. S letom sa už tradične spája splývavé oblečenie ľahkých materiálov, ktoré spolu so zaujímavým vzorom výborne zapadne do bohémskeho looku. Vyskúšajte vzory na maxisukniach alebo dlhých letných šatách a nezabudnite na doplnky. Pierka či korálky nesmú v boho outfite chýbať.

Nezabudnite na strapce

Hnedý blejzer so strapcami

Hnedý blejzer so strapcami

Chýba vám trendy pončo, kimono či koženková bunda? Aj na týchto kúskoch môžete ukázať svoju nespútanosť. Stačí vybrať oblečenie so strapcami, ktoré podčiarknu vašu bohémsku povahu. Ak stavíte na zemité farby, bielu alebo žiarivo žltú farbu, rozhodne neurobíte krok veľa.

Zahaľte sa do prírodných farieb

Červený dámske blejzer so strapcami

Červený blejzer so strapcami

Look bohémky možno jednoducho vykúzliť výberom správnych farieb. Prírodné, zemité odtiene sa prirodzene spájajú so slobodným životným štýlom nomádov a hippies, ktorý tento módny trend do veľkej miery ovplyvňuje. Červené, žlté, zelené a hnedé odtiene vyzerajú výborne aj na teplom oblečení, napríklad svetroch a blejzeroch, takže bohémskeho štýlu sa nemusíte vzdávať ani počas neskorej jesene.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December