Podľa čoho vybrať športové oblečenie pre ženy?

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1503

Výber vhodného fitness oblečenia zaručí nielen vaše pohodlie, ale aj lepší športový výkon. Bez ohľadu na to, či navštevujete fitness centrum alebo cvičíte iba doma, v oblečení, ktoré pri športe nosíte, by ste sa mali cítiť čo najlepšie. Práve kvalitné športové oblečenie ľudí často motivuje k tomu, aby cvičeniu venovali o trochu viac času.

Investovať do kvalitného oblečenia na šport sa oplatí, či už cvičíte každý deň, alebo iba niekoľkokrát za mesiac. Nehovoríme pritom o stovkách eur – kvalitné a pohodlné fitness oblečenie zoženiete aj mimo špecializovaných športových obchodov. Podľa čoho zistíte, aké oblečenie je na šport skutočne vhodné? 

Správny strih športového oblečenia

Jedným z dôvodov, prečo športovanie v bežnom oblečení nie je dobré, je nevhodný strih. Pohodlné tepláky alebo tričká sú výbornými spoločníkmi na voľný čas a ľahké cvičenie, ale nie sú najvhodnejšie na náročný tréning. Prebytok látky a voľný strih vám môže počas niektorých druhov športu zavadzať. Športovať by ste mali iba v oblečení, ktoré je vyrobené presne na tento účel. Kvalitné športové oblečenie by malo priliehať k vášmu telu. Sústreďte sa aj na výber správnej veľkosti, fitness oblečenie by vám nemalo byť príliš veľké, ani malé.

Športové oblečenie Fasardi.

Oblečenie, ktoré poskytne dostatok podpory

Dámy by pri výbere športového oblečenia mali dbať na správnu podporu. Vhodná športová podprsenka je základom fitness oblečenia a postará sa o to, aby ste pohodlne zvládli aj náročný tréning. O komforte ale nehovoríme iba pri vrchnom diely oblečenia. Aj športové nohavice alebo legíny by mali poskytnúť podporu na tých správnych miestach.

Materiál, ktorý pokožke dovolí dýchať

Počas tréningu sa často nie len unavíme, ale aj spotíme. Športové oblečenie by malo absorbovať pot, vďaka čomu sa budete počas celého tréningu cítiť sviežo. Zároveň je však dôležité, aby váš úbor dovolil pokožke dýchať. Predídete tak zapareniu, vyrážkam a iným kožným problémom. Látka, z ktorej je športové oblečenie vyrobené, by mala byť ľahká a priedušná. Medzi tie najlepšie patrí spandex, syntetické tkaniny a bavlna.

Vďaka vhodnému materiálu sa budete cítiť pohodlne.

Látka by nemala presvitať

Pri vlastnostiach materiálu ešte chvíľu zostaneme. Pri nosení športového oblečenia by ste mali mať istotu v tom, že jeho látka nepresvitá. Platí to aj v prípade, že oblečenie mierne natiahnete, napríklad v drepe. Dostatočné kvalitný materiál, sýta farba a nepriesvitná látka sú pri výbere fitness oblečenia taktiež dôležité.

Prispôsobte oblečenie športu, ktorému sa venujete

Určite poznáte rozdiely medzi oblečením na hodiny jógy a oblečením vhodným na lyžiarsky svah. Vybrané športové oblečenie by malo byť prispôsobené druhu športu, ktorému sa venujete. To však nie je všetko, fitness oblečenie a obuv by mala byť v súlade aj s intenzitou vášho tréningu. Profesionálni atléti majú v oblasti oblečenia iné potreby, než začiatočníci. 

Do každého počasia

Ak športujete celoročne, v šatníku by ste mali mať niekoľko rôznych typov športového oblečenia. Kým v lete dámam postačí športová podprsenka a legíny, chybu neurobíte ani v prípade, že investujete to športového tielka alebo športového trička. Prechodné obdobie zvládnete vďaka športovej bunde a v zime nezabudnite ani na rukavice a čiapku, ak športujete vonku. Nepremokavé fitness oblečenie je vhodné do dažďa aj snehu.

Cíťte sa sebavedomo

Štýl za kvalitou skutočne nezaostáva. Aby ste športovali radi a cítili sa pri tom čo najlepšie, vaše oblečenie sa vám musí páčiť. Vyberte preto oblečenie vo farbách a vzoroch, ktoré vám robia radosť. Čím sebavedomejšie sa vo fitness oblečení budete cítiť, tým viac motivácie získate pre pravidelný tréning. 

Voľba vhodného športového oblečenia zaručí, že sa počas tréningu budete cítiť pohodlne a dovolí vám sústrediť sa na cvičenie. Nie len kvalitné, ale aj krásne športové sety nájdete v e-shope Fasardi za skvelé ceny. Pozrite si aj kategóriu súpravy a vyberte si z pohodlného teplákového oblečenia.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December