Ako vybrať malé čierne šaty pre každú postavu

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1444

Malé čierne šaty vás vždy zachránia, pokiaľ neviete čo na seba, alebo jednoducho nechcete tráviť dlhé hodiny vymýšľaním outfitu.  Tento kúsok by nemal chýbať v šatníku žiadnej dámy. Koktejlový dress code sa často objavuje na pozvánkach na spoločenské udalosti, no krátke čierne šaty využijete aj pri neformálnej príležitosti. Ako vybrať tie správne?

Správny strih šiat pomôže zakryť drobné nedokonalosti a vyzdvihnúť prednosti, ktorých má každý typ postavy mnoho. Platí to nie len pri letných šatách a róbach, ale aj pri klasike, akou sú malé čierne šaty. Práve pri ich výbere by ste mali venovať pozornosť vhodnému strihu šiat, tvaru goliera, dĺžke sukne aj rukávov. Aj jednoduché čierne šaty dokážu s vašou postavou urobiť veľa.

Postava v tvare presýpacích hodín

Širšie boky, plnší hrudník a úzky pás. Dámy s týmto typom postavy môžu nosiť takmer všetky strihy, dĺžky aj materiály šiat. Pri výbere malých čiernych stavte na istotu - vyberte voľnejšie šaty so zúženým pásom, alebo trendy opaskom. Tie zvýraznia váš driek a nechajú vyniknúť vašu postavu.

Zvýraznite postavu v tvare presýpacích hodín pomocou opasku.

Plnoštíhla dámska postava

Svoje krivky môžu v krátkych čiernych šatách ukázať aj plnoštíhle dámy. Ak vás trápia širšie ruky alebo stehná, prispôsobte tomu aj strih svojich nových šiat. V sukni dlhej po kolená a trojštvrťových rukávoch budete vždy elegantná. Vyberte šaty zúžené tesne pod prsiami a doplňte ich výrazným šperkom.

Útla postava do obdĺžnika

Ak chcete vytvoriť dojem vyváženej postavy so ženskými líniami, vyberte šaty s rozšírenou sukňou a voľnými krátkymi rukávmi. Útlu postavu môžete uvýrazniť aj materiálom, z ktorého sú šaty vyrobené. Nebojte sa čipky, výšiviek a iných detailov, napríklad v podobe kamienkov alebo zaujímavého viazania. 

Vyberte šaty so zaujímavými detailmi.

Postava bez výrazného pásu

Má vaša postava tvar jablka? So širším pásom môžete pracovať hneď niekoľkými spôsobmi. Zúžte ho pomocou opasku na voľných šatách, posuňte ho vyššie vďaka šatám zúženým pod prsiami, alebo svoj pás úplne zamaskujte. Vyberte voľné šaty s dlhým rukávom, ktoré pritiahnu pozornosť k vašim ramenám a tvári.

Pás môžete úplne zamaskovať voľnými šatami.

Obrátený trojuholník - široké ramená

Postava v tvare obráteného trojuholníka môže vyzerať rovnako žensky a elegantne, ako všetky ostatné typy postáv. Neskrývajte svoje ramená vo voľných, nafúknutých rukávoch. Vyberte priliehavé šaty bez rukávov s rolákovým výstrihom alebo stojančekom. Tie opticky predĺžia vrchnú polovicu vašej postavy. 

Neschovávajte široké ramená v dlhých rukávoch

Už viete, ktorý strih bude svedčať vašej postave. Teraz je len na vás, ktoré čierne šaty si vyberiete. 

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December