Štýlová a trendy na lyžovačke

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 952

Balenie kufrov pred výletom vyžaduje dostatok pozornosti a organizácie. Nejde pritom o to, či sa chystáte do Tatier, alebo do lyžiarskeho strediska v Alpách. Ak nebývate rovno oproti zjazdovke, budete na výlet do hôr prepravovať celú výstroj, dostatok oblečenia a ďalšie dôležité maličkosti. Aké oblečenie vám v batožine nesmie chýbať?

Funkčné vrchné odevy

Ochrana pred mrazom a vlhkosťou je na svahu najdôležitejšia. Lyžiarska alebo snowboardová nepremokavá bunda sa postará o vaše bezpečie pri športe, no ak sa počas dovolenky plánujete prejsť aj po neďalekom meste, vezmite so sebou aj klasickú zimnú bundu na bežné nosenie. Dôležité sú aj lyžiarske nohavice, obuv a vhodné doplnky, teda čiapka, rukavice a lyžiarske okuliare.

Ak sa zo svahu vyberiete aj do mesta, vezmite si klasickú zimnú bundu.

Teplé spodné vrstvy

Pred mrazom vás ochránia kvalitné spodné vrstvy oblečenia. Funkčné prádlo s priedušného materiálu je výbornou voľbou na lyžovanie, no počas iných aktivít vám postačia aj tielka alebo tričká, ktoré si môžete obliecť po mikinu alebo teplý sveter. Top z flísu alebo vlny vás udrží v teple počas celého dňa. Myslite na to, že funkčné prádlo nebude po lyžovaní rovnako svieže, ako keď si ho oblečiete, určite si preto nabaľte nejaké aj do zálohy. 

Do kufra s oblečením prihoďte teplé spodné vrstvy z príjemného materiálu.

Oblečenie na voľný čas

Oddych v hotelovej izbe alebo vo wellnesse nepôjde bez pohodlného oblečenia, v ktorom si skutočne oddýchnete. Aj v prípade, že máte aktívny rozvrh na každú časť dňa, nájdite si počas dovolenky aspoň chvíľu času na odpočinok. Práve vtedy využijete teplé svetre, blejzre alebo štýlové mikiny. Ak sa chystáte do bazéna alebo vírivky, zídu sa aj plavky. 

Oblečenie na voľný čas sa vám zíde počas večerného odpočinku.

Spoločenské oblečenie

Zábava sa odchodom zo svahu nekončí. Ak sa rozhodnete navštíviť reštauráciu alebo iný podnik, pripravte sa na dress code. Šaty alebo spoločenský overal pri tejto príležitosti určite využijete. Nezabudnite sa odmeniť dobrou večerou po drine na lyžiach a zabaviť sa v spoločnosti, v ktorej sa budete cítiť príjemne.

Šaty sú vhodné na spoločenské príležitosti, ktorých sa počas dovolenky môžete zúčastniť.

Doplnky, bez ktorých sa nezaobídete

S oblečením idú ruka v ruke aj doplnky, pri balení na zimný výlet do hôr to však netreba preháňať. Výrazné šperky nechajte pokojne doma, krk vám ozdobí farebný šál alebo šatka. Okrem lyžiarskych rukavíc vezmite ešte jedny obyčajné a nevynechajte ani menšiu kabelku, vďaka ktorej budete mať osobné veci vždy poruke.  

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December