Ako sa správne odmerať pre výber veľkosti oblečenia

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 2606

Online nákup oblečenia je mimoriadne pohodlný - všetky kúsky na dotyk, žiadne dlhé rady pred kabínkami, vybrané kúsky budú doručené priamo ku vám domov. Najväčšie ťažkosti pri nákupe cez internet robí výber správnej veľkosti. Aby ste si vybrali veľkosť, ktorá vám presne sadne, budete sa musieť správne odmerať. Poradíme vám, ako na to.

Ako čítať veľkostné tabuľky oblečenia?

Tabuľky s veľkosťami nájdete pri každom produkte. Povedia vám, akým rozmerom zodpovedá označenie veľkosti (napríklad S alebo XL). Väčšinou sa vzťahujú na konkrétnu značku oblečenia, od iných značiek sa rozmery môžu líšiť. Na veľkostnej tabuľke Fasardi vidíte aj informácie o postave modeliek, ktoré vám pomôžu s výberom oblečenia. Získate vďaka nim lepšiu predstavu o strihu oblečenia a výslednom efekte.

Veľkosti v tabuľke sú rozdelené na vrchné a spodné diely oblečenia. Nájdete tu tiež informácie o tom, aké vlastnosti majú konkrétne materiály oblečenia a čo všetko je pri výbere veľkosti vhodné zohľadniť.

Veľkostná tabuľka fasardi

Ako spoznáte svoje miery?

Pre výber správnej veľkosti budete potrebovať správne miery svojej postavy. Ak vás čaká veľký obed, odmerajte sa radšej ešte pred tým, ako sa doňho pustíte. Pri meraní majte oblečené spodné prádlo, ktoré najčastejšie nosíte, alebo to, ktoré chcete nosiť s novým oblečením. Na meranie budete potrebovať krajčírsky meter. Odmerať sa môžete odmerať sami, no môže vám s tým pomôcť aj kamarátka. Profesionálne miery svojej postavy môžete získať u krajčírky či krajčíra, no nie je to nevyhnutné. Presné meranie zvládnete aj doma.

Meranie obvodu pása

Obvod hrudníka

Meranie vykonávajte s oblečenou podprsenkou. Stojte rovno, telo udržte vzpriamené. Ruky by mali zostať voľne padnuté, mierne od tela. Merajte v najširšom mieste hrudníka, cez prsia, popod pazuchy a cez lopatky.

Obvod hrudníka pod prsiami

Aj toto meranie vykonávajte s oblečenou podprsenkou. Zamerajte sa na obvod hrudného koša tesne pod prsiami, meter by mal jemne priliehať k telu.

Obvod pása

Obvod okolo pása meriame v mieste nad pupkom (približne 2 cm) a pod hrudným košom. Ide o najužšiu časť torza tela. Ak meriate obvod pása pre nohavice, môžete zmerať miesto, na ktorom by mal končiť aj pás nohavíc (na bedrách, pod pupkom alebo nad ním).

Obvod bokov

Chodidlá držte pri meraní tesne vedľa seba. Merajte vodorovne v najširšej časti bokov. V závislosti od kusu oblečenia a vašej postavy môžete merať cez panvovú kosť (topy a voľnejšie šaty) alebo o niekoľko centimetrov nižšie (nohavice, puzdrové sukne).

Dĺžka nohavíc

Dĺžku nohavíc meriame od rozkroku po chodidlo.

Dĺžka šiat, mikín, kabátov

Dlhé oblečenie meriame od ramena po spodný okraj.

Každý výrobca má pri udávaní veľkostí určitú rezervu. Aby ste si vybrali tú najvhodnejšiu veľkosť, môžete v internetovom obchode skontrolovať recenzie ľudí, ktorí tu už nakúpili. Ak sa však budete držať veľkostných tabuliek a správne odmeriate svoje miery, výsledkom by malo byť dobre padnúce oblečenie vo vašej veľkosti.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December