Účes so šatkou vo vlasoch 5x inak

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 2151

Skvelý vlasový doplnok dokáže dotiahnuť každý outfit k dokonalosti. Okrem čeleniek, baretiek, čiapok a sponiek môžete do svojho účesu zakomponovať aj farebné šatky. Spôsobov, ako ich nosiť je nesmierne veľa a väčšinu z nich zvládnete vykúzliť už za krátku chvíľu. Hľadáte inšpiráciu na trendy letné účesy? Vyskúšajte týchto 5 variácií šatky vo vlasoch a presvedčte sa o tom, že pristanú každej dáme.

Strapatý drdol so šatkou

Šatka vo vlasoch

Vytvorte z vlasov klasický vysoký drdol. Nemusí byť príliš uhladený, práve naopak, nedbalý „messy bun” bude pôsobiť prirodzene a vlasom dodá objem. Použite tenkú gumičku do vlasov, vyčnievajúce pramene vlasov môžete pripevniť sponkou. Šatku niekoľkokrát omotajte okolo drdolu tak, aby zakryla gumičku. Vytvorte na šatke menší uzol alebo mašľu. Tento vzhľad dosiahnete jednoducho s tenkou bavlnenou šatkou, ktorá sa z vlasov nezošmykne.

Klasický nízky cop

Nízky cop so šatkou

Ide snáď o najjednoduchší (no stále krásny!) účes so šatkou vo vlasoch. Hotový bude už za pár sekúnd. Stiahnite vlasy gumičkou do nízkeho copu. Vlasy môžete sčesať alebo jednoducho upraviť rukami. Šatku omotajte okolo copu a vytvorte uzol, buď na vrchu copu alebo pod vlasmi. Konce šatky nechajte voľne spustené. Na tento účes sa hodí dlhšia, tenká šatka.

Šatka namiesto čelenky

Sukňa s bodkami

Biela sukňa s čiernymi bodkami

Chcete svoj doplnok zladiť s obľúbenou sukňou či tričkom, no nemáte čelenku v správnej farbe? Použite miesto nej šatku. Stred šatky umiestnite dozadu pod rozpustené vlasy a konce spojte vpredu jednoduchým uzlom. Po zaviazaní zasuňte konce šatky pod látku, ktorá drží vlasy. Tento trik môžete využiť aj v účesoch s rôznymi copmi a drdolmi.

Účes v retro štýle

Retro účes so šatkou

Tento očarujúci účes v retro štýle je ideálny na leto. Šatka v tomto prípade slúži nielen ako módny doplnok, ale rovnako vás ochráni pred horúcim slnkom. Pre vytvorenie tohto účesu budete potrebovať väčšiu štvorcovú šatku. Preložte ju uhlopriečne a stred vytvoreného ohybu položte na najvyšší bod hlavy. Trojuholník látky smeruje dozadu. Konce šatky uviažte pod bradou na uzol alebo mašľu a voilà, vlasy rozfúkané vetrom sú razom skrotené.

Šatka zapletená do copu

Šatka zapletená vo vlasoch

Patríte k milovníčkam zapletených copov? V tom prípade musíte vyskúšať tento originálny účes. Pripravte si naň tenkú, jemnú šatku, ktorá bude dostatočne dlhá. Vytvorte jednoduchý nízky cop pomocou gumičky. Šatku omotajte okolo nej a vlasy rozdeľte na tri pramene. K dvom z nich priberte aj konce šatky a zapleťte klasický vrkoč. Na konci môžete vlasy upevniť uzlom zo šatky alebo ďalšou gumičkou, vďaka ktorej sa účes nerozpletie. 

Zdroj obrázkov: www.poorlittleitgirl.com.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December