Trendy inšpirácia: Košeľové šaty do práce aj na rande

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1201

Dámskych šiat nemôže byť nikdy príliš veľa. Najuniverzálnejším kúskom sú košeľové šaty, ktoré môžete nosiť prakticky počas celého roka. Na jar a v lete sa v nich budete cítiť skvelo, aj keď budú dni horúce, no a počas jesene ich ľahko skombinujete s pančuchami a kabátom. Ak vám v šatníku chýbajú, práve teraz je najvyšší čas zmeniť to! Ako košeľové šaty nosiť?

Pri výbere košeľových šiat myslite na typ vašej postavy a oblasti, ktoré chcete zvýrazniť. Pre vytvorenie siluety presýpacích hodín môžete zvoliť košeľové šaty s opaskom alebo inak zvýrazneným pásom. Ak máte širšie ramená a chcete postavu vyvážiť, vyberte si šaty s nariasenou, objemnejšou sukňou. Môže siahať až po kolená. Pre balans medzi širšími bokmi a užšími ramenami zvoľte šaty s rozšírenými alebo nafúknutými rukávmi. Voľné alebo oversized košeľové šaty sa vďaka svojej priedušnosti hodia na leto, v teplom počasí pokojne stiahnite aj po košeľových šatách bez rukávov. 

Košeľové šaty ideálne do práce

Čierne košeľové šaty

Kratší golier a zapínanie na gombíky robia z týchto šiat ideálny kúsok do práce. Ak vás už nebaví neustále kombinovať blúzky s nohavicami alebo sukňami, vyberte si pohodlné šaty vhodné aj do kancelárie. Vyberte si neutrálnu farbu alebo siahnite po výraznejšom odtieni, v lodičkách budete vyzerať v každom prípade výborne.

Košeľové šaty s dlhým rukávom

Kárované košeľové šaty

Spojenie košeľového strihu šiat s nestarnúcim károvaným vzorom je to najlepšie, po čom môžete začiatkom jesene siahnuť. Pohodlný, teplejší materiál robí z tohto kúsku skvelé šaty na chladné dni. Dlhé rukávy si môžete vyhrať a doplniť jemným náramkom, alebo zapnúť až po manžetu pre formálnejší vzhľad. Okrem lodičiek budú s tými šatami výborne vyzerať aj nízke čižmy alebo poltopánky.

Košeľové šaty s čipkovaným detailom

Béžové košeľové šaty

Ak hľadáte netradičný kúsok so zdobením, siahnite po košeľových šatách s čipkou. Vďaka univerzálnej béžovej ich môžete kombinovať s akýmikoľvek doplnkami. Okrem zdobenia v prednej časti sú zaujímavé aj svojim strihom. Ich nafúknuté rukávy a nariasenie v spodnej časti vytvárajú moderný vzhľad.

Bordové košeľové šaty

Bordové košeľové šaty

Na párty alebo večerné posedenie v kaviarni sú dobrou voľbou bordové košeľové šaty s veľmi jemným golierom a rozšírenými rukávmi. Večerná, no zároveň luxusná farba z nich robí ideálny kúsok do spoločnosti. S extravagantným, trblietavým opaskom zaručene zaujmete každého, kto vás v šatách uvidí.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December