Kráľovná bielych tenisiek 4-krát inak

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1348

Na prvý pohľad nenápadné biele tenisky majú dlhú históriu, no hlavne v posledných rokoch sú trendom, ktorý si podmanil množstvo celebrít. Ak sa chcete stať kráľovnou bielych tenisiek aj vy, prečítajte si naše stylingové rady.

Biele tenisky sú medzi nami už viac než 300 rokov

Móda sa zvykne opakovať, určite vás preto neprekvapí, že biele tenisky boli trendom už pred rokmi. O niečo zaujímavejšie je, že ich poznáme už od 18. storočia. Prvé športové, teda tenisové topánky sa nazývali Plimsollky. Štruktúra gumenej podrážky umožnila hráčom tenisu ľahší pohyb na kurte, a tak topánka dostala svoje moderné pomenovanie - teniska

Postupná zmena vo veľkosti a tvare podrážky spôsobila, že v topánkach sa dalo chodiť omnoho tichšie. Tušíte už, odkiaľ pochádza názov „sneakers”? V USA nabral tenis na masívnej popularite na začiatku 20. storočia a odvtedy sa tenisky, alebo sneakers, stali obľúbeným módnym prvkom pre všetky vekové kategórie. 

Biele tenisky a svetlé džínsy - absolútna klasika

Jednoduchý športový outfit

Najbežnejšia kombinácia džínsov a bielych tenisiek je univerzálna a pristane každej žene, v každom veku. Dokážete si vôbec predstaviť niečo pohodlnejšie? Na vytvorenie nadčasového outfitu budete potrebovať obľúbené biele tenisky, dámske džínsy - napríklad v svetlo modrej, sivej, ale pokojne aj bielej farbe - a jednoduchý top. Najlepšie bude vyzerať tričko či košeľa v bielej farbe alebo s čiernobielym vzorom, no pokojne siahnite aj po farebných športových tričkách s potlačou.

Biele tenisky so šatami

Biele tenisky so šatami

S bielymi teniskami nemusíte zostávať iba pri športovom looku, pokojne s nimi skombinujte aj elegantnejšie šaty. Vďaka teniskám tak nebude váš look vyzerať ani elegantne, ani športovo ale niečo medzitým. Oblečte si k nim napríklad letné mini šaty, alebo elegantné maxi šaty voľnejšieho strihu. Navrch si môžete obliecť rifľovú alebo koženú bundu, ktorá outfit výborne doplní. 

Nechajte topánky vyniknúť

Moderný outfit

Aby vaše žiarivé topánky vynikli čo najviac, môžete ich nosiť s tmavšími, či dokonca čiernymi nohavicami. Je len na vás, či zvolíte vysoké plátenné tenisky alebo vyslovene športovú obuv, na veľkosti a tvare bielych tenisiek nezáleží. Okrem úzkych nohavíc môžete siahnuť po širších kapsáčoch s manžetami, alebo retro zvonových nohaviciach inšpirovaných módou 70. rokov.

Zdobené biele tenisky, s ktorými sa nebudete nudiť

Zdobené tenisky

Ak chcete svoju kreativitu posunúť na vyšší level, siahnite po mohutných bielych teniskách s dekoráciami. Množstvo návrhárov a módnych značiek využíva populárne kamienky, reťaze alebo nášivky, ktoré dotiahnu tieto topánky k dokonalosti. S čím výrazné biele tenisky kombinovať? Nechajte ich vyniknúť v outfite s roztrhanými džínsami a podobne trblietavým topom. Navrch si môžete prehodiť oversized dámske sako

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December