Podľahli ste baretkám? Ukážeme vám, ako ich nosiť štýlovo a originálne

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1724

Baretka je neoddeliteľnou súčasťou francúzskej módy. Nezameniteľný štýl a charizmu Francúzok si môžete prepožičať aj vy. Pokojne takým jednoduchým a dostupným doplnkom, ako je baretka. Tento štýlový kúsok je opäť horúcim trendom. Môžete ho nosiť takmer počas celého roka a vykúzliť vďaka nemu krásne zimné aj jarné outfity.

Ako nosiť baretku a s čím ju kombinovať

Možno váhate, k akému štýlu oblečenia bude baretka vhodná. Odpoveď je jednoduchá: Ku každému! Baretky dokážu oživiť každý outfit, vrátane tých formálnejších (napríklad do práce), no hodí sa aj k modernému štýlu street fashion. Krásne doplní jarné kabátiky, oživí jednoduchý outfit s džínsami, ale aj vaše obľúbené romantické šaty.

Baretky sú základným kúskom francúzskeho štýlu.

Nosenie baretky nie je náročné na styling. Stačí, ak svoj účes prispôsobíte pokrývke hlavy. Môžete si ju nasadiť na vrch hlavy, viac do čela či mierne nabok. Ak máte strach, že vám z hlavy spadne, pripevnite baretku k vlasom malými sponkami.

Outfit s baretkou na francúzsky štýl

Klasický francúzsky štýl určite dobre poznáte. Námornícka modrá, pásiky, červená baretka, šatka okolo krku a veľká nákupná taška… Tajomstvo elegancie a štýlu Francúzok spočíva vo vyzdvihnutí ženských čŕt, elegantných líniách a premyslenej hre s farbami. Ak chcete zažiariť ako pravá francúzska, nesmiete podceniť efekt dobre padnúceho saka ani dlhých maxišiat. Baretka bude v tomto prípade skvelým doplnkom. 

Baretka je skvelý doplnok v outfite inšpirovanom Francúzskom.

Nebojte sa farebných baretiek

Podobne ako šatka alebo výrazný šperk, aj baretka predstavuje príležitosť na to, aby ste do outfitu zakomponovali výraznú farbu. Nebojte sa siahnuť po žltej, červenej alebo zelenej baretke. Oživíte tak akékoľvek neutrálne oblečenie. Rovnako štýlové sú aj baretky s kamienkami, flitrami alebo viacfarebné baretky.

Materiál rozhodne o všetkom

Tento univerzálny kúsok si môžete zaobstarať v materiáloch od výmyslu sveta. Pletené baretky, baretky z vlny alebo filcu sú ideálne na zimu, no napríklad baretka z koženky alebo saténová baretka je vhodná na nosenie aj počas jari a leta. Pri výbere materiálu myslite na to, aký je váš obľúbený štýl obliekania a aké materiály sa vám budú kombinovať najľahšie.

Podľahli ste už móde baretiek aj vy? Spoznajte ďalšie módne trendy tohto roku a držte krok s najnovšími trendmi.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December