Ako nájsť svoj vlastný štýl obliekania a nikdy sa ho nevzdať

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1614

Existuje množstvo módnych štýlov, do ktorých sa môžete ponoriť a veľký počet trendov, ktoré vás môžu zaujať. Ako si má človek vybrať len jeden? Pravdepodobne si nechcete každý deň obliekať to isté. No ak túžite po zjednotení vášho šatníka a vytvorení originálneho štýlu, pokračujte v čítaní. Tieto tipy vám pomôžu definovať svoj originálny štýl obliekania. 

Nájdite si svoju inšpiráciu

Svoj štýl nemusíte hľadať bez pomoci. Namiesto toho využite nápady ostatných a získajte prehľad o tom, čo sa vám v móde páči, čo je pre vás praktické a čo najlepšie vyhovuje vášmu životnému štýlu. Prvý krok je dôležitý: Nájdite svoju inšpiráciu. Malý prieskum môžete urobiť prostredníctvom sociálnych sietí, Instagramu či Pinterestu. Vyberte aspoň 5 ľudí, ktorých vkus obdivujete najviac. Ich oblečenie sa na seba nemusí vôbec podobať, no už v tomto bode pravdepodobne zistíte, aké štýly vás priťahujú najviac.

Tailor Swift

Vymenujte všetko, čo majú spoločné

Pokiaľ ide o šatník, ľudia sa obyčajne nedržia výlučne jedného štýlu. Možno sa vám páči minimalistický štýl, no v lete radi nosíte farby. Alebo doma preferujete pohodlné športové oblečenie, no do práce nosíte úplne iné kúsky. Ak chcete zistiť, ktoré kombinácie alebo „celky” môžete využiť v oblečení na každú príležitosť, preskúmajte oblečenie svojich fashion inšpirácií.

Vyberte fotky ich oblečenia, ktoré s vami najviac rezonujú. Vypíšte si všetky prvky, ktoré majú spoločné. Pravdepodobne nájdete charakteristiky, ktoré sa v ich outfitoch opakujú. Zapísať si môžete napríklad kontrastné farby a vzory, lesklé látky, voľné nohavice a sukne, priliehavé oblečenie a podobne. To pomôže objasniť vaše preferencie a označiť váš dojem z oblečenia konkrétnymi slovami.

dámske oblečenie

Porovnajte výsledky s vaším šatníkom

Ak už máte jasno v tom, ktoré prvky oblečenia sa vám najviac páčia na ostatných, je na čase porovnať zoznam s vaším oblečením. Vylúčte zo skrine všetko oblečenie, ktoré nevyhovuje vašim kritériám. Vďaka tomu budete mať menej pokušení mixovať rôzne štýly a predídete tomu, že vykročíte z dverí v outfite, ktorý vôbec neladí.

Vyberte si farebnú paletu

Máte radi studené neutrálne tóny? Čiernu a bielu? Teplé letné odtiene alebo bláznivé vzory? Vyberte si paletu farieb a držte sa jej pri nákupe oblečenia, váš šatník tak bude ľahšie kombinovateľný. Ak jadro vášho šatníka obsahuje 2-3 farby, váš štýl bude súdržný a jasne odlíšiteľný od ostatných.

dámske šaty letné

Zelené šaty s volánmi

Nevzdávajte sa trendov, ktoré vás zaujmú

Váš osobný štýl slúži ako základ šatníka, na ktorom môžete ďalej stavať. Ak vás zaujmú aktuálne trendy na leto alebo vám padne do oka bláznivý top s trblietkami, nemusíte si zmenu zakazovať. Myslite len na to, že najviac sa oplatí investovať do kúskov, ktoré budete nosiť často. Pri experimentoch preto myslite aj na svoju peňaženku. 

Jeden štýl pre všetky príležitosti

V teplákoch síce na ples nepôjdete, no neznamená to, že sa svojho štýlu nemôžete držať pri viacerých príležitostiach. „To svoje” môžete preniesť do voľnočasového, pracovného aj slávnostného oblečenia vďaka farebnej palete, doplnkom a materiálom, ktoré nosíte.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December