Oblečte sa štýlovo aj v zime

V: Móda Na: Komentár: 0 Zobrazenie: 1902

Zima je krásne ročné obdobie, sneží a celý svet vyzerá ako pocukrovaný, chodí Mikuláš, oslavujeme Vianoce, strieda sa starý rok v novým. Počasie je však z roka na rok nepredvídateľnejšie. Niekedy sú teploty pod nulou a inokedy svieti slnko a vy máte pocit, že je jar či jeseň.

Ako vyzerať dobre a byť zároveň v teple počas zimných mesiacov je niekedy ťažký oriešok. Buď sa cítite nepríjemne, pretože ste naobliekaná ako medveď, alebo vám je naopak zima. Obliecť sa pohodlne, teplo a chic nie je ľahké, ale my vám poradíme. Pripravili sme si rady, čo a ako si v zime obliecť, aby ste zatočili s počasím a nie ono s vami.

Siahnite po hrejivých materiáloch

Pri výbere oblečenia na zimné obdobie sa viac ako zvyčajne zamerajte na materiálové zloženie. Ten môže spôsobiť potenie a pritom vám bude zima. A to v chladnom počasí nikto nechce, však.

Doprajte si prírodné materiály. Tie výborne hrejú, ale dovoľujú pokožke dýchať. Zapamätajte si, že niečo hrejivé nemusí byť nevyhnutne aj hrubé. Pozrime sa teda na to, aké materiály sú najvhodnejšie.

  • Vlna - má výbornú schopnosť udržiavať teplo.
  • Kašmír - kašmírová vlna je na rozdiel od klasickej mäkšia a príjemnejšia. Jej cena býva vyššia, ale teplo a pohodlie, ktoré poskytuje, stojí za to.
  • Bavlna - má výborné tepelné vlastnosti a zároveň je príjemná na pokožke.
  • Flís - je síce syntetický materiál, ale dobre izoluje teplo a hreje.
  • Viskóza - vôbec nehreje, ale je ideálna, ak chcete na seba vrstviť viac kúskov oblečenia.

Bavlnená mikina od Fasardi

Mikina z bavlny vás príjemne zahreje.

Nohy v teple

Určite poznáte ten pocit, keď ste v zime dlhšie vonku, najskôr cítite trošku studné prsty, potom viac, a potom vám skrehnú tak, že ich necítite vôbec. Toto nie je dobré pre vaše nohy, ale ani pre krvný obeh. Vybrať si správne topánky je rovnako dôležité ako vybrať si správne ponožky.

Pri ponožkách siahnite po prírodných materiáloch. Topánky si kupujte tak, aby ste v nich mali dostatok miesta na teplé ponožky a zároveň, aby boli nepremokavé. Okrem čižiem na vysokom opätku majte pripravený aj jeden pár naviac, v prípade že sa sneh rozhodne padať alebo sa topiť.

Vrstvy, vrstvy, vrstvy

Takto znie základné pravidlo na prežitie v zime. Ak si vyberiete kvalitné oblečenie, nemusíte mať na sebe mnoho vrstiev a vyzerať ako maco. Stačia vám dve či tri, aby vám bolo príjemne a teplo.

Čo myslíme tromi vrstvami? Na spodné prádlo si oblečte body, najlepšie vyrobené z bavlny, ktoré vás udrží v teple. Môžete si dať aj tielko, ale body v zime vyhráva, pretože si ho nemusíte stále zapravovať a nevyhŕňa sa. Vždy zostane na svojom mieste a chráni vám ladviny pred prechladnutím.

Body značky Fasardi

Body alebo tielko sú v zime nenahraditeľné.

Ak je teplejšie, stačí vám už len sveter. Ak je väčšia zima, dajte si pod sveter ešte tričko a zaručujeme vám, že vám bude teplúčko. O to, že nenájdete pekné svetre sa naozaj nemusíte báť. Ich ponuka je obrovská a stačí, keď si vyberiete podľa vášho vkusu.

Ak nechcete sveter, poobzerajte sa po kardigánoch. Vyrobené z teplého a mäkkého materiálu budú neoceniteľným pomocníkom. Pod kardigán si môžete obliecť aj košeľu či blúzku, čo so svetrom nie je veľmi pohodlné. Prihodíte tak ďaľšiu vrstvu oblečenia, ale stále vyzeráte štýlovo.

Hrubý fialový sveter od Fasardi

Sveter alebo rolák spríjemní zimu každej žene.

Ak máte dostatočne hrubé nohavice, nemusíte si pod ne brať vôbec nič. Ak si však chcete dať nejaké z ľahšieho či chladnejšieho materiálu, bude najlepšie, ak si pod ne oblečiete pančuchy alebo legíny. Výberu vhodných nohavíc venujete v zime zvýšenú pozornosť. Aj keď sa vám páčia rifle s dierami na kolenách, v tomto období ich radšej nechajte v skrini. Najlepšie budú bavlnené nohavice, ktoré vás udržia v teple a sú aj pohodlné. Ak je vám aj tak zima, dajte si pod ne pančuchy. Vrstvenie, vrstvenie, vrstvenie, pamätáte?

Bavlnené nohavice od Fasardi

Najlepšie nohavice na zimu sú vyrobené z bavlny.

Módne kúsky, ktoré v zimnom a prechodnom období v šatníku nesmú chýbať

Zimná bunda

Zimná bunda môže byť teplá a štýlová zároveň. V našej ponuke nájdete široký výber v kategórii zimné bundy, ktoré úžasne vyzerajú a sú hrubé a zateplené. Ak mrznete aj v hrubej bunde v navy farbe s kapucňou, nezahreje vás už asi nič.

Hrubá zimná bunda od Fasardi

Zimná bunda v námorníckej modrej hreje dokonale.

Netradičná vesta

Ak chcete trochu ozvláštniť váš šatník, zaobsarajte si vestu. Tento kúsok je štýlový, pohodlný a ešte vás aj udrží v teple. Dámske vesty sú univerzálnym kúskom, ktorý sa ľahko kombinuje a zaručí, že budete vyzerať dobre za každých okolností. Vesta sa hodí najmä na prechodné obdobie alebo začiatok zimy. Príjemne vás zahreje pri jazde autom alebo vo vlaku.

Dámska kožušinová vesta od Fasardi

Ozvláštnite svoj zimný šatník s kožušinovou vestou.

Hrubšie šaty a sukne

Nebojte sa v zime nosiť šaty a sukne. Ak ich správne skombinujete, nebude vám zima a budete sa cítiť žensky. Vyberajte si také, ktoré sú vyrobené z hrubších materiálov. Ideálnym materiálom je znovu bavlna. Šaty, ktoré sme pre vás vybrali majú na ramenách čipku, vďaka čomu pôsobia jedinečne.

Zimné šaty s čipkou od Fasardi

Buďte v zime jedinečná v šatách s čipkou.

Pohodlný overal

Ďalší trochu netradičný kúsok, ktorý vám pomôže vybočiť z davu. Overaly sú pohodlné a praktické kúsky, pri ktorých sa nemusíte trápiť s kombinovaním a zľadovaním. Ak ráno neviete, čo sa na seba, dajte si overal a ste okamžite pripravená vyraziť z domu. Tento overal je vyrobený z príjemného materiálu, pôsobí štýlovo a je dostatočne teplý.

Overal na zimu od Fasardi

Dajte v zime šancu overalom.

Nakoniec nezabudnite na teplú čiapku. Vedeli ste, že cez hlavu uniká až 30 % telesného tepla? To určite nechcete. Pridajte k tomu šál a ste vybavená do každého počasia. Ak vám bude teplo, jednoducho niektorý z kúskov odložíte do tašky a keď sa ochladí, znovu si ho oblečiete. Ak hľadáte viac kvalitných módnych kúskov navštívte náš e-shop Fasardi, kde si zaručene vyberiete.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December